“Ver weg van de drukte”

In de zomer van 2016 zijn ze in Nooitgedacht komen wonen. Wiebe en Marjon, samen met hun hond Mullet. “Het is hier heerlijk rustig wonen. Je hebt het gevoel dat je ver weg bent van de drukte. En dat terwijl de supermarkt, drogisterij en slager maar op zo’n vijf minuten fietsafstand zitten. Dat maakt het wonen in Nooitgedacht erg aangenaam!”

Meer ruimte

Wiebe en Marjon hebben hun appartement in het centrum van Assen ingeruild voor hun eerste koopwoning aan de Struiklaan in Nooitgedacht. Marjon: “We wilden een grotere woning, met meer ruimte eromheen. Het liefst met onder andere een mooie tuin, eigen oprit en garage. Al snel kwamen we erachter dat we ‘te veel eisend’ waren voor een bestaande woning. Toen kwamen we bij de nieuwbouwwoning in Nooitgedacht terecht.” 

Van alles mogelijk

Samen met de projectontwikkelaar zijn de opties en mogelijkheden besproken om van de woning hun eigen ‘droomwoning’ te maken. Marjon: “Er was van alles mogelijk: wel of geen geisoleerde garage, gebouwd van steen of hout. Ook kon de keuken/woning 2,4 meter uitgebreid worden.” De projectontwikkelaar was meewerkend en gaf de ruimte om erover na te denken. Wiebe: “Op ons verzoek is de garage nog verder naar achter geplaatst en zijn er twee extra ramen op de begane grond geplaatst. Dat maakt de woning af!”

Reuring in de wijk

Inmiddels wonen ze alweer acht maanden in Nooitgedacht. Het bevalt ze goed. Wiebe: “Het woont hier rustig en vrij. Het burencontact is leuk; je hebt echt het wijkgevoel! We kennen enkele buurtbewoners bij naam en we spreken regelmatig met elkaar. En met de hond wandelen kan hier ook erg goed.” Zo nu en dan wordt er iets georganiseerd in de wijk, dat zorgt voor reuring en gezelligheid: “Bijvoorbeeld de burendag die de Trans hier één keer per jaar organiseert. Bewoners uit de wijk steken de handjes uit de mouwen op de kinderboerderij. Afgelopen jaar hebben we de Trans geholpen met schoonmaken, schilderen en klussen. Als afsluiting was er een gezellige barbecue!”

huis