Over Nooitgedacht

In de groene woonwijk Nooitgedacht heeft de gemeente Aa en Hunze verschillende mogelijkheden om te wonen. Van jong tot oud, van kavels tot koopwoningen. De wijk ligt dichtbij Assen en aan de N33 bij Rolde, op een centrale plek in Noord-Nederland.

De woonwijk beschikt over prachtige natuur met bos, vijvers, een kinderboerderij en een speeltuin. Geniet van de ruimte, het groen en wakker worden met het geluid van kwetterende vogels in de tuin. En dat op maar vijf minuten fietsen vanaf het centrum van Rolde, waar winkels, scholen en andere voorzieningen voor handen zijn.

Nooitgedacht september 2021 (8)

Kinderboerderij en speeltuin

Midden in de wijk ligt een kinderboerderij met geiten, konijnen, een ezel en varkens. Bewoners van De Trans verzorgen de dieren als een vorm van dagbesteding. Naast de kinderboerderij ligt een speeltuin, die samen met de bewoners van de wijk is ingericht.

74 Nooitgedacht nov 2020

77 Nooitgedacht nov 2020

De Trans

In de wijk Nooitgedacht wonen en werken mensen die worden begeleid door Stichting De Trans. De Trans biedt zorg en diensten aan mensen met een verstandelijke beperking of een aan autisme verwante stoornis. Ongeacht hun leeftijd en ongeacht de mate van beperking. 

In Nooitgedacht heeft De Trans woningen die volgens de meest moderne technieken voor het optimaal begeleiden van mensen zijn ingericht. Ook biedt De Trans hier diverse vormen van dagbesteding zoals werken in de drukkerij, de groenvoorziening, het restaurant en de houtwerkplaats. Midden in de wijk staat het nieuwe centrum voor dagbesteding met een speciaal ingerichte vleugel voor het Expertisecentrum van De Trans. Hier bevinden zich de ruimten van onder andere de logopedist, tandarts, arts en fysiotherapeut. In een ander deel van de wijk staat het Tuinhuis, een plantenkas waar door cliënten plantjes worden opgekweekt en verkocht. Ook kunnen bewoners van de wijk hier terecht voor haardhout. 

Meer over De Trans is te vinden op www.detrans.nl.

Nooitgedacht september 2021 (4)

Nooitgedacht september 2021 (1)

Hof van Saksen

Hof van Saksen is een uniek vakantieresort op loopafstand van de wijk Nooitgedacht. Bij Hof van Saksen is van alles te beleven. Het park beschikt o.a. over een bowlingbaan, fitness, een Spa & Wellness met sauna en Turks bad, een supermarkt, een indoor speelparadijs, een FootGolf baan, verschillende binnenzwembaden en een zwemplas met een prettig strandje en gloednieuwe speeltuin erbij. Op culinair gebied is er een sfeervolle brasserie, een Italiaans restaurant, het self-service restaurant, snackrestaurant en een Grand café.