“Nooit gedacht dat wij hier nog eens terecht zouden komen!”

Er wordt volop gebouwd op de eerste veldkavel in Nooitgedacht. Wij waren nieuwsgierig in wat voor woning de toekomstige bewoners komen te wonen. En… welke stappen hebben ze moeten zetten voordat ze gingen bouwen? We zochten Wim en Dinie op!

“In mei is de aannemer gestart met de bouw van onze woning op een veldkavel in Nooitgedacht. Nooit gedacht dat we hier nog eens terecht zouden komen, maar we hebben er ontzettend veel zin in!”, vertellen Wim en Dinie. Zij zijn de toekomstige bewoners van de eerste welstandsvrije woning op een veldkavel in Nooitgedacht.

Welstandsvrij bouwen

“We keken al een tijdje uit naar een mooie kavel, waar we een levensloopbestendig huis op konden bouwen. Toen de mogelijkheid zich aandiende om dat in Nooitgedacht te realiseren, op een kavel waar je ook nog eens welstandsvrij mag bouwen, hebben we die kans met beide handen aangegrepen.”

Wensenpakketje

Wim: “Natuurlijk is daar wel het een en ander aan vooraf gegaan. Allereerst moesten we uitzoeken wat voor huis we wilden bouwen.” Over het type huis waren Wim en Dinie het al snel eens. “Ook wisten we dat het een huis met een royale woonkamer moest worden, met veel ramen. We wilden een woning waarin we nog een poos vooruit kunnen, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond.”

Een andere wens was een verdieping op het huis, met een paar slaapkamers en een badkamer voor logees. Dinie: “Onze kinderen en kleinkind komen regelmatig logeren. We willen ze graag ontvangen in onze nieuwe woning!”

Tot slot moet de nieuwe woning van Wim en Dinie ook nog eens energiezuinig en onderhoudsvriendelijk worden. Een heel wensenpakketje dus.

Op zoek naar een aannemer

De volgende stap was het zoeken van een goede aannemer. “Het is belangrijk om een aannemer te vinden die je wensen goed begrijpt. Via, via vonden we een aannemer die onze wensen samen met zijn architect kon uitwerken. Het voelde goed en we zijn met ze in zee gegaan.”

Aan de slag

Ondertussen is de aannemer gestart met de bouw van de woning. “De vaart zit er goed in. We wonen in Rolde en volgen het bouwproces op de voet. Bijna dagelijks wandelen we richting de bouwplaats. Tot nu toe zijn we erg tevreden over het verloop van de bouw. Er moet nog een hoop gebeuren, maar we hopen er eind dit jaar te kunnen wonen!”

bouw

bouw

Onderhoudsarme tuin

Op dit moment buigen de toekomstige bewoners zich nog over het laatste onderdeel: de grote tuin. Ze proberen de tuin zo onderhoudsarm mogelijk in te richten, zodat er voldoende tijd overblijft voor hun andere bezigheden. Wim: “Ik ben een paar jaar geleden met pensioen gegaan. Sindsdien geef ik schaatslessen. Ik schaats zelf al meer dan 30 jaar. Daarnaast ben ik lid van FTC Rolde (Rolder Fietsclub). Ook gaan we graag op reis; we vervelen ons eigenlijk nooit!” Dinie schildert; een atelier achter in het nieuwe huis mag dan ook niet ontbreken. “Net als in Rolde, komt ook achter ons nieuwe huis een atelier voor mijn werk”.

Parkachtige omgeving

Wim en Dinie kijken erg uit naar de rust en natuur in Nooitgedacht. “Je hoort bijna geen verkeer in de woonwijk. Regelmatig  spotten we eekhoorntjes in onze diepe tuin; hopelijk kunnen we daar straks ook nog van genieten! We zijn blij met de bomen die er staan, zodat we direct in een mooie groene omgeving komen te wonen.  Dinie” Deze mooie parkachtige omgeving zien wij als een cadeautje.”

“Zowel met enkele bewoners van de Trans als met medebouwers hebben we al leuke contacten gehad. Kortom, alleen maar leuke en positieve ervaringen in Nooitgedacht tot nu toe!”