"In het begin moesten we wennen aan de stilte"

Alexander en Esther zijn van Assen naar Nooitgedacht verhuisd. “We komen beide oorspronkelijk uit Friesland, gingen studeren en zo kwamen we eerst in Groningen en vervolgens in Assen terecht. We woonden samen in een vrij kleine woning. En net voor de crisis uitbrak gingen we op zoek naar een ander huis. We hebben verschillende huizen in Assen bekeken, maar die voldeden allemaal net niet aan onze eisen. Ook keken we in Kloosterveen, maar daar vonden we de huizen te dicht op elkaar staan. Onze makelaar wees ons op de kavels in Nooitgedacht.”

“Binnen vijf maanden werd ons huis gebouwd”

De Brinkwoning hebben Alexander en Esther in april 2011 betrokken. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en zijn er twee kinderen geboren. Het zoontje van het stel is inmiddels 3,5 jaar en het dochtertje is bijna één. Een vrolijke boel is het in huize Bijma. Ik vraag Alexander en Esther hoe het traject van de koop en de bouw verliep. “Toen we hadden gehoord van Nooitgedacht zijn we naar ‘Beurs Bouwplan’ in Assen geweest. En ook zijn we gaan rondrijden in de wijk Nooitgedacht om te kijken hoe het er in het echt uitzag. We hebben gekeken of het financieel haalbaar was en zodra we wisten dat we het konden doen hebben we een optie genomen. We gingen voor de Brinkkavel, dit was voor ons het aantrekkelijkste. Ons huis in Assen was op dat moment nog niet verkocht. Gelukkig ging dat vrij snel. Zelfs zo snel dat we een halfjaar op een vakantiepark hebben vertoefd omdat de koper er snel in wou. Binnen vijf maanden werd ons huis gebouwd. Hij werd zonder keuken, badkamer e.d. opgeleverd. Dit hebben we laten doen. De rest zoals verven, sausen en inrichten hebben we met hulp van familie en vrienden gedaan. We zijn erg tevreden met het resultaat.”

Waarom Nooitgedacht

Wat is er leuk aan Nooitgedacht vraag ik aan Alexander en Esther. Er komen direct drie woorden ‘oppoppen’ namelijk; “rust, ruimte en natuur”. “In het begin moesten we wennen aan de stilte. Er stond nog maar één lantaarnpaal en nog niet alle wegen lagen er al. Eerst was er eigenlijk niets om ons heen. Nu zijn er energie neutrale huurwoningen gebouwd. Die staan er ongeveer een jaar. En komen er Venwoningen bij. We hopen dat onze nieuwe buren vrijstaande woningen gaan bouwen en dat we ruimte om ons heen zullen houden. Het is hier lekker wonen in de wijk, er is hier van alles te doen. We zitten dicht bij alle voorzieningen en bijzonder dicht bij de A28. We kunnen heerlijk wandelen en fietsen met de kinderen. We hebben het gevoel van het wonen op het platteland maar zijn ook binnen no-time op het werk. Waar we ook met het gezin van genieten is de kinderboerderij, daar hebben we eens per maand ’s weekends voerdienst. Ja, we raden anderen aan om hier te gaan wonen!”

Brinkkavel

huiskamer