“Het is net alsof we hier op vakantie zijn”

Rob en Ina zijn van Emmeloord naar Nooitgedacht gekomen. “Mijn vrouw heeft een herseninfarct gehad en heeft haar energie hard nodig. We waren op zoek naar een levensloopbestendige woning. Alles gelijkvloers was voor ons wel een voorwaarde.” Waarom dan geen flat of appartement? “Voor een appartement of een flat voelden we ons eigenlijk te jong. Geen tuin, alleen een klein balkon. Een tijdelijke periode hebben we in een flat gewoond en dat heeft ons gevoel alleen maar bevestigd”, aldus Rob.

Een woning naar eigen wens

De venwoning hebben Rob en Ina helemaal naar eigen wens in kunnen richten. “De aannemer heeft ons deze ruimte gegeven en goed meegedacht. Maatwerk stond bij hun duidelijk voorop.”  Dat blijkt ook tijdens de rondleiding die ik krijg door de prachtige woning. “Oorspronkelijk zat de badkamer aan de andere kant. Wij hebben de douche achter de slaapkamer gebouwd en van de oorspronkelijke badkamer een grote inloopkast gemaakt. Naast de keuken hebben we een grote bergruimte gecreëerd. Voor ons belangrijk, want we hebben geen opbergzolder.”

Rust en natuur

De voordelen van de woonwijk zijn volgens Rob en Ina vooral de rust en de natuur. “Het is net alsof we hier op vakantie zijn. We denken iedere keer nog dat we weg moeten. Je wordt wakker met de fluitende vogels, tijdens het rondje met de hond kom je overal konijntjes tegen en sommige buren hebben zelfs een hert of ree in de tuin gehad. Geweldig!”, zegt Ina. “En de drukte kunnen we zo opzoeken. Binnen 5 minuten ben je in Rolde en met 10 minuten sta je in de binnenstad van Assen”, zegt Rob.   

Het contact met de andere bewoners uit de wijk verloopt goed volgens Rob en Ina. “Een hand opsteken en groeten, dat is hier normaal. Er is behoefte om contact te hebben met elkaar.” Ook de bewoners van de Trans horen daar gewoon bij: “Dat zegt iedereen in Nooitgedacht. Af en toe fietsen ze langs en komen ze even een praatje met ons maken. Gewoon gezellig.”

rob en ina