"Uniek wonen op de boskavels in Nooitgedacht"

Carla en Jacques wonen net een jaar op één van de unieke boskavels in Nooitgedacht. “We hadden deze stap veel eerder moeten maken! De rust, ruimte en natuur om ons heen maakt het een fijne plek om te wonen.”

Boskavel
Foto: Koezen Architecten

Het stel komt uit Gieten en speelde al een tijd met de gedachten om een eigen woning te bouwen. “Het liefst energieneutraal!”, vertelt Carla. “In Nooitgedacht zagen we veel mogelijkheden. Binnen een jaar hebben we een energieneutrale woning gebouwd. We zijn er erg tevreden mee.”

“We hadden geen behoefte aan een hele grote tuin. De boskavels zijn mooie en ruime kavels, waarvan een deel al is ingericht met bomen. Wij vonden dit echt een groot voordeel! Je zit mooi beschut en beschermd en het vergt weinig onderhoud. Dankzij het bos op de kavel kwamen we direct in een mooie, groene omgeving te wonen! En er blijft genoeg ruimte over om een mooie tuin aan te leggen.”

Het bouwen van de woning was een heel geleidelijk proces. In totaal heeft het hele proces anderhalf jaar geduurd (van de eerste stap naar de architect tot het huis klaar was). De bouw zelf heeft zeven maanden geduurd. Carla: “We wilden iets bijzonders bouwen, wat je niet dagelijks tegenkomt. Dat past ook op deze plek. We hebben een architect gevonden en vervolgens is de aannemer aan de slag gegaan. De woning is voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen op het dak. In principe is het huis energieneutraal. Het afgelopen jaar hebben we zelfs geplust!”

Carla vindt Nooitgedacht een ideale plek om te wonen. “De wijk is erg ruim opgezet met een mooi park eromheen. Vanuit de wijk kun je prachtige fiets- en wandelroutes maken in de natuur. Als het kan doen we lopend de boodschappen. En je zit dicht bij alle aansluitwegen. Ideaal!”