“Met de groene tuin is het plaatje echt af!”

“We wonen in dat huis met het dak vol zonnepanelen,” vertelt Theo. Sinds november woont hij in Nooitgedacht, samen met zijn vrouw en kinderen. Tien jaar hebben ze in de wijk Kloosterveen in Assen gewoond. “We wilden groener wonen. Nooitgedacht leek ons perfect: een rustige wijk veel bomen en groene beplanting. De ligging is ook prima. Elke dag fiets ik naar mijn werk in Assen. Binnen 25 minuten ben ik er!”

brinkhof

Vrijstaand

De grootste wens van familie Koops was een vrijstaande woning. De hofkavel bood uitkomst! “Ik werk zelf bij een architectenbureau, dus de stap om een woning te bouwen was voor ons niet zo groot. Zelf kon ik de bouwtekeningen maken. De aannemer heeft de rest van het werk gedaan. In juni 2017 zijn we gestart met de bouw van de woning. In november woonden we er al.”

EPC 0 dankzij de kavelkorting

“We waren de woning al aan het bouwen toen de kavelkorting bij energieneutraal bouwen door de gemeente aangeboden werd. Daar wilden wij ook wel gebruik van maken! Gelukkig kon dat met terugwerkende kracht. We hebben extra zonnepanelen op het dak geplaatst om de EPC-waarde naar 0 te brengen. De korting is een mooie stimulans. Want als je duurzaam kunt bouwen, moet je het gewoon doen!”

“Als we van te voren wisten van de kavelkorting hadden we waarschijnlijk geen gasaansluiting genomen. Een warmtepomp was een goede oplossing geweest. Als de ketel er in de toekomst mee ophoudt, vervang ik hem door iets anders. Zodat we toch van het gas af kunnen.”

Het plaatje is af!

“We zijn tevreden met de woning die we hebben neergezet. We wilden een vrijstaande woning, niet te groot en praktisch ingedeeld. Dat moesten we realiseren met een beperkt budget. En dat is gelukt! Een paar weken geleden zijn we gestart om onze eigen tuin groener te maken. Dit was nog een grote zandbult. Een mooie tuin geeft de woning weer een hele nieuwe aanblik. Met de groene tuin is het plaatje echt af!”

Een gouden tip?

“Als je weet wat de stappen zijn die je moet volgen om tot een bouw van een huis te komen, dan is het redelijk overzichtelijk. Bereid je goed voor en huur iemand in die je erbij kan helpen.”