“Als ik de buren zie, groet ik ze”

In de wijk Nooitgedacht wonen en werken mensen die worden begeleid door Stichting De Trans. Voorheen was de wijk Nooitgedacht een instellingsterrein voor cliënten van De Trans. Vanaf 2007 worden er kavels verkocht aan particulieren en met de start van deze verkoop vervalt de naam ‘Huize Mariëncamp’ en de functie van instellingsterrein.

De Trans zoekt met haar bewoners en de particuliere bewoners steeds naar mogelijkheden om met elkaar met veel plezier in de wijk te wonen. Zo zijn particuliere bewoners betrokken bij de kinderboerderij en wordt er bij de huidige bouwactiviteiten ook gekeken naar een bredere functie van de verschillende faciliteiten voor de wijk.

Een ander mooi voorbeeld is de Bewonersraad (foto) van De Trans. Hierin zitten bewoners van De Trans en cliënten die werken op een dagbestedingslocatie in Nooitgedacht. De raad praat over verschillende dingen die in de wijk spelen, zoals de begaanbaarheid van bepaalde wegen voor rolstoelgebruikers en de snelheid van weggebruikers.

Hoe vinden zij het om in Nooitgedacht te wonen en te werken?

Lieneke: “Ik vind het hier heel mooi. Ik heb een eigen appartement in een rustige buurt. Als ik de buren zie, groet ik ze. Ik ga vaak naar het zwembad en de toneelclub.”

Fred: “Ik woon hier nu ongeveer twee jaar en werk bij de Houten Mal. Het is hier een lekkere rustige omgeving.”

Bewonersraad