Energieneutrale rijwoningen

Aannemer Hesco Bouw gaat in april starten met de bouw van zes energiezuinige woningen aan de Germondylaan in Nooitgedacht. De woningen hebben geen gasaansluiting en zijn door de hoeveelheid zonnepanelen zelfvoorzienend in het elektra verbruik, waardoor er geen energielasten zijn.

energiezuinig

Indeling

De energie neutrale eengezinswoningen beschikken over vier kamers, waarvan drie slaapkamers. De woningen hebben een hoog wooncomfort, zijn goed geïsoleerd en hebben een prachtige keuken (inclusief apparatuur) en badkamer. Verder zijn de woning o.a. voorzien van een aangebouwde geïsoleerde bijkeuken, vloerverwarming en keuken met inbouwapparatuur.

Energieneutraal

Doordat de zonnepanelen energie opwekken zijn de woningen energieneutraal. Ze beschikken niet over een gasaansluiting, alle apparatuur en het verwarmingssysteem werkt op elektrisch. Voor de verwarming wordt een luchtwaterwarmtepomp aangebracht. Daarnaast beschikken de woningen over een zogenaamd “laag temperatuur verwarmingssysteem”. Zowel de begane grond als de eerste verdieping hebben vloerverwarming en het huis is goed geïsoleerd met triple isolatieglas (drie glasbladen met twee luchtspouwen).

Onderhoudsvrije materialen

De buitenzijde van de woning wordt voorzien van onderhoudsvrije materialen, zoals kunststof kozijnen. Buitenschilderwerk is daardoor niet nodig. Het regenwater verdwijnt via een infiltratieriool in de grond en wordt niet afgevoerd naar het zuiveringsschap.