Energieneutrale huurwoningen

Eind maart 2015 is aannemer Hegeman Noord gestart met de bouw van de energieneutrale huurwoningen. Precies 17 weken later, op donderdag 16 juli, zijn de woningen opgeleverd.

Energieneutrale huurwoningen

Deze energieneutrale eengezinshuurwoning met drie slaapkamers heeft de gemeente Aa en Hunze laten bouwen op een prachtige groene locatie in de wijk Nooitgedacht dichtbij Rolde. De woning heeft een hoog wooncomfort, is goed geïsoleerd en heeft een prachtige keuken (inclusief apparatuur) en badkamer. Doordat de zonnepanelen energie opwekken is de woning energieneutraal.

Bouwtraject

De bouw van de energieneutrale huurwoningen is zeer voorspoedig verlopen. Eind maart 2015 is aannemer Hegeman Noord gestart met de bouw van de energieneutrale huurwoningen. Precies 17 weken later, op donderdag 16 juli,  zijn de woningen opgeleverd.

Energieneutraal

De huurwoningen zijn energieneutraal gebouwd. Ze beschikken niet over een gasaansluiting, alle apparatuur en het verwarmingssysteem werkt op elektrisch. Voor de verwarming is een lucht/water warmtepomp aangebracht. Daarnaast beschikken de woningen over een zogenaamd “laag temperatuur verwarmingssysteem”. Zowel de begane grond als de eerste verdieping hebben vloerverwarming en het huis is goed geïsoleerd met triple isolatieglas (drie glasbladen met twee luchtspouwen).

Zonnepanelen

Op het dakvlak zijn over het volle oppervlak 166 zonepanelen aangebracht. De hoekwoningen beschikken over 28 PV-panelen de tussenwoningen over 25 PV-panelen. De zonnepanelen moeten het (ingeschatte) gemiddelde elektriciteitsgebruik van 5.200 kWh op jaarbasis opbrengen.

Onderhoudsvrije materialen

De buitenzijde van de woning is voorzien van onderhoudsvrije materialen, zoals kunststof kozijnen. Buitenschilderwerk is niet daardoor niet nodig. Het regenwater verdwijnt via een infiltratieriool in de grond en wordt niet afgevoerd naar het zuiveringsschap.