Buren

Maak kennis met uw toekomstige buren en lees de verhalen over hun droomhuis in Nooitgedacht.

 • "Uniek wonen op de boskavels in Nooitgedacht"

  11 november 2020

  Carla en Jacques wonen net een jaar op één van de unieke boskavels in Nooitgedacht. “We hadden deze stap veel eerder moeten maken! De rust, ruimte en natuur om ons heen maakt het een fijne plek om te wonen.”

 • "Centraal maar toch rustig wonen"

  27 juni 2018

  “Ons thuis met een ultiem vakantiegevoel!” Zo omschrijven Mike en Joyce hun woning in Nooitgedacht. Sinds een jaar wonen ze in één van de rijwoningen, tegenover de kinderboerderij. “We waren direct verkocht toen we de hoekwoning aan een stukje bosrand zagen staan. We hoorden de vogeltjes fluiten en er heerst rust op deze plek. Precies wat we zochten”, vertelt Mike.

 • “Met de groene tuin is het plaatje echt af!”

  26 april 2018

  “We wonen in dat huis met het dak vol zonnepanelen,” vertelt Theo. Sinds november woont hij in Nooitgedacht, samen met zijn vrouw en kinderen. Tien jaar hebben ze in de wijk Kloosterveen in Assen gewoond. “We wilden groener wonen. Nooitgedacht leek ons perfect: een rustige wijk veel bomen en groene beplanting. De ligging is ook prima. Elke dag fiets ik naar mijn werk in Assen. Binnen 25 minuten ben ik er!”

 • "Denk in mogelijkheden en durf keuzes te maken!"

  Van EPC 0,2 naar nul-op-de-meter, dankzij de kavelkorting! Je wilt je eigen duurzame woning bouwen. Maar dat is toch veel te duur? Dankzij de kavelkorting wordt het toch een optie. Renate en Simon zijn bijna klaar met de bouw van hun duurzame, houten woning op de Veldkavel.

 • “Het bouwproces is prachtig om te volgen!”

  Elnora woont samen met haar partner Gea op de eerste hofkavel in Nooitgedacht. Het is de eerste keer dat ze hun eigen woning hebben gebouwd. Wij vroegen ze naar hun ervaringen. “We hebben ons eigen droomhuis kunnen bouwen dat voldoet aan onze woonwensen. Dat is een groot voordeel van je eigen woning bouwen. En het bouwproces is prachtig om te volgen.”

 • “Nooit gedacht dat wij hier nog eens terecht zouden komen!”

  Er wordt volop gebouwd op de eerste veldkavel in Nooitgedacht. Wij waren nieuwsgierig in wat voor woning de toekomstige bewoners komen te wonen. En… welke stappen hebben ze moeten zetten voordat ze gingen bouwen? We zochten Wim en Dinie op!

 • “Ver weg van de drukte”

  In de zomer van 2016 zijn ze in Nooitgedacht komen wonen. Wiebe en Marjon, samen met hun hond Mullet. “Het is hier heerlijk rustig wonen. Je hebt het gevoel dat je ver weg bent van de drukte. En dat terwijl de supermarkt, drogisterij en slager maar op zo’n vijf minuten fietsafstand zitten. Dat maakt het wonen in Nooitgedacht erg aangenaam!”

 • “Ons droomhuis op het mooiste plekje in Nooitgedacht”

  Het is een opvallende verschijning in Nooitgedacht. Het volledig houten huis van de familie Van der Hoeven, op een prachtige plek tegenover het vennetje. “Samen met mijn vrouw heb ik een plan voor ons droomhuis gemaakt, de architect heeft het vervolgens uitgewerkt,” vertelt Bert van der Hoeven. Binnen vijf maanden stond hun droomwoning er. Bert: “Mijn gouden tip is om een goede architect in handen te nemen.”

 • "In het begin moesten we wennen aan de stilte"

  Alexander en Esther zijn van Assen naar Nooitgedacht verhuisd. “We komen beide oorspronkelijk uit Friesland, gingen studeren en zo kwamen we eerst in Groningen en vervolgens in Assen terecht. We woonden samen in een vrij kleine woning. En net voor de crisis uitbrak gingen we op zoek naar een ander huis. We hebben verschillende huizen in Assen bekeken, maar die voldeden allemaal net niet aan onze eisen. Ook keken we in Kloosterveen, maar daar vonden we de huizen te dicht op elkaar staan. Onze makelaar wees ons op de kavels in Nooitgedacht.”

 • “Als ik de buren zie, groet ik ze”

  In de wijk Nooitgedacht wonen en werken mensen die worden begeleid door Stichting De Trans. Voorheen was de wijk Nooitgedacht een instellingsterrein voor cliënten van De Trans. Vanaf 2007 worden er kavels verkocht aan particulieren en met de start van deze verkoop vervalt de naam ‘Huize Mariëncamp’ en de functie van instellingsterrein.

 • “De woning is nog mooier geworden dan we hadden verwacht”

  Dineke Drevel werkt bij aannemer Hegeman Noord als front office manager. “Toen de venwoningen in de verkoop kwamen hoefde ik niet lang na te denken. Het zijn prachtige woningen, gebouwd van goed en duurzaam materiaal. Ik zag mijzelf er wel wonen, midden in de natuur.” Samen met haar man heeft ze besloten om weg te gaan uit Stadskanaal en te verhuizen naar Nooitgedacht.

 • “Het is net alsof we hier op vakantie zijn”

  Rob en Ina zijn van Emmeloord naar Nooitgedacht gekomen. “Mijn vrouw heeft een herseninfarct gehad en heeft haar energie hard nodig. We waren op zoek naar een levensloopbestendige woning. Alles gelijkvloers was voor ons wel een voorwaarde.” Waarom dan geen flat of appartement? “Voor een appartement of een flat voelden we ons eigenlijk te jong. Geen tuin, alleen een klein balkon. Een tijdelijke periode hebben we in een flat gewoond en dat heeft ons gevoel alleen maar bevestigd”, aldus Rob.